Trods lejlighedsvise kupforsøg er det aldrig lykkedes at få indført noteringspligt i DWSU. Af samme grund har partinoter alene kunnet tilvejebringes ved frivillige bidrag. Det er alligevel med tiden blevet til en del, hvoraf mange har været gennemgået i SKAKPOSTEN og andre nyhedsbulletiner.
De noterede partier har samtidig været lagret i en hidtil hemmeligholdt DWSU-data-base. Den har ind til nu kun databasens administrator – Christian - haft adgang til. Det har givet grobund for en del mytedannelse. En af myterne har været, at Christian - inden han møder en spiller - blot går ind i basen og tjekker nogle gamle partier med medkommende, spørger Rybka, Stockfish eller hvem der nu er hot, hvor de første unøjagtigheder opstod. Og dernæst – hvis han selv begik unøjagtighederne - hvordan de undgås, og hvis modspilleren begik dem, hvordan de straffes hurtigst og bedst. Det skal hermed afsløres, at denne myte er så godt som 100 % sand. Mennesket er et vanedyr, og nogle af de mest interessante vaner er dem vi ikke selv aner, at vi har. Databasen afslører whiskyskakkernes vaner, og har man en gang oplevet at sidde overfor en modspiller, som efter 5 minutters grublen i vildrede ender med at beslutte sig for det, som man selv allerede inden spillet godt vidste, at han formentlig ville spille, drevet af vanens stærke urkræfter, så kan det i sig selv blive vanedannende at tjekke databasen rutinemæssigt…
DWSU-data-basen, der hermed frigives, giver gode muligheder for slige primitive, men effektive forberedelser. En svaghed ved basen (nogle vil måske sige en styrke) er, at den er domineret af partier, hvor Christian spiller den ene farve. Det gælder dog langt fra alle partier, og samlet set er der efterhånden mange partier repræsenteret for hvert medlem af DWSU. Data-basen kan downloades frit i pgn-format og gennemspilles og analyseres på det meste tilgængelige skak-soft-ware. Hvis du ikke har et sådant program eller ikke umiddelbart kan downloade og uploade partierne i dit yndlingsprogram, så kan det være en god ide enten at købe et program eller - helt gratis - downloade ”Chessbase reader” fra nettet og udnytte de mange muligheder der ligger heri.
Du kan her hive partierne frem og analysere dem med de stærkeste skakkommentatorer i verden lige ved hånden, nemlig Stockfish, Houdini, Fritz og mange andre iskolde variantknusere. Den vedlagte manual fortæller trin for trin, hvordan du bærer dig ad.
Vh Christian”
For at kunne bruge databasen opdateret til og med 2016 skal man dels hente basen her
dernæst manualen der findes som et worddokument
og til sidst skal man hente det gratis program Chessbase Reader for at kunne læse pgn-formatet som basen er gemt i.
.